Bij de politie werken zonder diploma.

Bron: http://m.hln.be/hln/m/nl/32616/Terreurdreiging-in-Belgie/article/detail/2551045/2015/12/09/Geef-allochtonen-job-bij-politie-Diploma-halen-en-Nederlands-leren-kan-later.dhtml

Grrr….! Terwijl mensen met een hogeschool en universitair diploma, net zoals mensen met een middelbaar diploma, loodzware proeven doorlopen die al hun schoolse, taal-, psychologische, maatschappelijke en fysieke competenties op de rooster leggen, terwijl de beste elementen, en enkel die, worden geselecteerd, komt hier een voorstel om mensen (het maakt niet uit welke kleur of taal ze hebben) al een job te geven bij de politie en dan af te wachten of ze nog een diploma halen.

Dat is een schoffering voor al die mensen die, met diploma’s, en ondanks al hun inzet, er niet in slaagden om hun engagement in een job bij de politie om te zetten.

Dit voorstel is de achterlijkheid voorbij. Het is alles behalve liberaal, dwaas en ondenkbaar. Het beroep van agent verdient meer respect dan te worden verteletubbied en verkleuterd.

Wat bezielde de schrijver van dit voorstel? Hoever kan iemand van de realiteit verwijderd staan? Geef gemotiveerde mensen zonder diploma eventueel een fijne job als stadswachter, opzichter of dergelijke maar bescherm de titel en het competentieniveau van de agent (en inspecteurs).

Vroegere hulpagenten, zij die geen wapen dragen, worden nu ook agent genoemd. OK, tot daar aan toe, maar als we straks iedereen agent gaan noemen gaat ook iedereen denken dat hij/zij zich de handelingen van een agent mag toe-eigenen. Grrr,… Zoveel domheid maakt het onmogelijk om nog genuanceerd uit de hoek te komen.

Ik bewaar nog mijn vertrouwen en gun iedereen het voorrecht om af en toe uit de bocht te gaan, zolang er maar vernieuwd inzicht volgt.

Sjarel Klak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s