Vlaams Belanger wil experiment met alleen etnische Vlamingen.

Terug naar het Gallo-Romeinse Velzeke of ligt de etnie van de Vlaming eerder in de Hallstatt periode (pré bronstijd)?

Wanneer zijn we een etnie?

De omschrijving ‘Etnische Vlaming’ lijkt sowieso een contradictio in terminis want etnie is de sociaal-culturele identiteit van een bevolkingsgroep.

Historische duiding:

Weinig ‘volkeren’ zijn, naast het genetische, sociaal-cultureel zo gemengd geweest als de volkeren op onze bodem, waar ooit Germaanse stammen grond veroverden op de Kelten, die zelf al eerdere bewoners hadden laten kennis maken met hun cultuur en gewoonten, weer met die mengcultuur versmolten, dan zelf door Romeinen vanuit het zuiden werden teruggedreven, weer oprukten en de taalgrens vastlegden, tegelijk in een win-win beleving hun cultuur versmolten tot de Gallo-Romeinse, waar nadien Scandinavische handelaars en veroveraars aanspoelden en weer wegspoelden, Oostenrijkers, Spanjaarden, Duitsen, Fransen en zelfs Hollanders de plak zwaaiden en weer andere gewoonten introduceerden.

Duiding :

Misschien hebben we toch één etnisch kenmerk: de Vlaamse koterij. Dat begon in de handelsnederzetting Velzeke (nu Zottegem) tijdens de Romeinse overheersing omdat de vrije ruimte in die vicus te beperkt was en de opslagruimten en bedrijvigheden achter de huizen terecht kwamen.

Dus pas je aan en bouw een kot voor de politieke rommel en een kot voor de kiekens. Welkom in Vlaanderen waar we niet vies zijn van een experiment maar hopelijk wel allergisch blijven aan simplistische volksverlakkerij.

Nie wieder!

https://www.standaard.be/cnt/dmf20220817_94284946

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s