Naya en haar pups zijn dood, veel mosselen en nog meer sex (een weekoverzicht)

Vandaag, eind september 2019, weet een nieuwshongerige mens perfect welke wetenswaardige dwaasheden in dit weekverslag zijn verwerkt. Straks blijft enkel nog de dwaasheid over.

Zoals de meeste andere is ook dit vertelsel eerder verschenen in NUUS.be / Powered by De Beiaard.

wolf-547203_1920
Foto door Patrice Audet via Pixabay

Weet je het al? Wolf Naya en haar welpen zijn verdwenen, vermoedelijk gedood,… maar de jagersbond liet weten dat daar geen bewijs voor is.

Als het lijk zou worden gevonden,… zelfs met kogelgaten,… dan is dat nog altijd geen bewijs dat het dier door jagers werd gedood. Zo duidt de spreekbuis tijdens een radio-interview. Waarschijnlijk is dat stomme beest dan voor het geweer van tante nonnetje gelopen terwijl ze het van schouder wisselde.

En daarbij,… we moeten onze kiekens toch beschermen? Waarmee ik niemand viseer. Dat is gelogen. Ik zou het niet durven om een vinger te wijzen want als zelfs wolven verdwijnen, dat is ook 77 kilo bompa niet meer veilig. (Lees verder…)

whistleblower-1764379_1920
Foto door Ben Kerckx via Pixabay

Vroeger werden verraders anders aangepakt.

Gelukkig heeft niemand van de wolvendoders de klokken laten luiden want we weten nu, dankzij een wapenvriendelijke president van een bevriende godvruchtige natie, dat verraders volgens de oude tradities op dezelfde manier worden aangepakt als wolvenjongen.

Ondertussen bouwen de Fransen verder aan het verhogen van hun Noordzeedijken. Wie daar met zicht op zee woonde heeft nu zicht op een dijk van stenen en zand. Ecologisten noemen dat moeilijke beslissingen. In Vlaanderen zoeken ze nog naar hun ‘diksjonair‘ om de betekenis te begrijpen. Ons volkje leeft vrolijk verder. (Lees verder…)

swimmer-1678307_1920
Foto door Jonny Lindner via Pixabay

We bespreken ondertussen of we nog in zwembroek door onze sjieke badsteden mogen lopen.

We zouden beter onze zwembroek aanhouden want steeds sneller dan verwacht staat het water letterlijk aan onze lippen. We gaan straks een stuk land moeten teruggeven aan de zee. Onze kustbescherming kan al dat water niet aan. De Nederlanders weten dat al een poos. Hun dijken zijn straks geen zak meer waard. Nee,… wij weten dat nog niet. We moeten eerst nog mosselen eten in Zeebrugge. En dat schept kansen, want Zeebrugge wordt toch overbodig. De Brugse Reien worden weldra gevuld met zilt water, waardoor we de mosselen en de zeevis rechtstreeks op het bord van de flitsende Japanners kunnen leggen. Sushi à la Flamande als voorgerecht. Mosselen met friet als hoofdgerecht.

Het watertekort in West-Vlaanderen zal rap weer aangevuld zijn.

Als er tegen dan nog patatten zijn,… want als we de kleine Greta mogen geloven gaat de wereld sowieso naar de knoppen. Dat is uw schuld. Ja,… da joenk heeft gelijk. Ze is de enige volwassene die de wetenschap aan het woord laat. Al de rest zijn kinderen. Onnozele kinderen. Maar dat is niks,… want we bouwen onze huizen straks toch terug op palen,… boven water. De Braziliaanse vrienden verzekerden ons dat er genoeg hout zal zijn,… zolang de vraag bestaat. Houtkappers zijn de nieuwe helden want eindelijk kunnen de kleine plantjes groeien, nu de grote loebassen van hun sokkel worden gehaald. Het klinkt allemaal plausibel terwijl we in de maling worden genomen.

beetle-550522_1920
Foto door Michael Schwarzenberger via Pixabay

Moet er nog sex zijn?

Ondertussen maken we ons boos over het niveau van voetbalclub Anderlecht want daar loopt het de spuigaten uit. En met dat gezever over het klimaat weten we niet meer of er morgen nog een nieuwe serie van Temptation Island komt. En zal er meer sex te zien zijn in Familie? Sex houdt ons bezig. We geven dan gratis de pil aan iedereen die het even moeilijk heeft. En mosselen,… veel mosselen want de toekomst is sowieso aan de weekdieren.

Dat was het weekoverzicht.

Sjarel Klak

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s