Corona moeheid

4031973_M

Valt het op, medio april 2020, halverwege de (eerste) besmettingsgolf, hoe het ongeduld, het fake-news en de paranoia het gesprek begint te overheersen?

Neen, een koffiefilter is niet bruikbaar als masker tegen virussen. Neen, G5 versterkt de Covid-19 symptomen niet en neen, niemand zal G5 in je woning komen installeren. En neen, onze politiekers willen ons geen Vlaamse Versie van een Nieuwe Wereldorde opleggen,… neen,… daar dienen de appkes niet voor. Ja, ze willen ons wel in het gareel houden.

Het lijkt alsof een deel van onze bevolking het allemaal niet meer verwerkt krijgt.

Jamaar,…
Het ergste is toch achter de rug?
Juist,… voorlopig wel!
Dus we zijn hoogstens HALFWEG.

Ik vrees dat alle hekkens aan de kant zullen vliegen zodra de overheid de riem ontspant.

En dat vertel ik terwijl mijn zoon (door corona werkloos) pas 250 euro boete kreeg omdat die alleen in een bos ging sporten, buiten zijn dorpskern. Hij is om te ontploffen. En zowel mijn dochter (politieagente) als ikzelf (verpleger) moeten met een minimum aan bescherming onze job uitvoeren. Ondertussen zit mijn moeder al die weken opgesloten (in een fijne omgeving, maar dat gaat ook ‘zum kotzen’). En mijn vrouw heb ik al 16 dagen niet gekust sinds ze voor haar moeder zorgt, die na ziekte uit het ziekenhuis werd ontslagen maar nergens terecht kan voor nazorg. En seffens ga ik werken.

Daarom stel ik voor :

Wie tot de malcontenten behoort,… steek je kop onder de koude kraan want het is nog niet gedaan.

En bedenk dat de vermeende vrijheid om je goesting te doen morgen onze inperking van vrijheid weer in gang zal zetten.

Luister naar de wetenschappers en vooraanstaande politici die in al die chaos proberen om toch wat adequate richtlijnen te verzinnen, naargelang de kennis groeit, in plaats van te kicken op schimmige fake nieuwssite, want na een poos kunnen je hersenen het verschil niet meer maken. Er zijn presidenten die van die techniek handig misbruik maken.

Maar aan mevrouw De Block, die haar best doet, wil ik toch dit nog gezegd hebben alvorens we allemaal verplicht met een mondmasker gaan rondlopen : Indien je nog eens denkt dat mensen te dom zijn om de realiteit onder ogen te zien, en moeten gesust worden met halve waarheid en hele leugen wanneer sowieso nergens een mondmasker te koop is : heb wat meer vertrouwen want het tot kinderlijk advies verwringen van de realiteit is nooit een oplossing geweest. Vandaag weet de modale burger niet meer wat te geloven.

Tot de anderen wil ik zeggen : we geraken er wel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s