Live : Requiem van Mozart

Het Zottegemse koor  Crescendo en de Oudenaardse Gregoriusgilde bundelden de krachten met het Oudenaardse mannenkoor Tebasco en het Quilisma ensemble om,  samen met 4 bekende solisten – Hilde Coppé (sopraan),  Anita Dur (alt), Koen Vereertbrugghen (tenor) en Tiemo Wang (bas) – een uitvoering te brengen van het Requiem van Mozart. 

De koren hadden er anderhalf jaar voorbereiding op zitten. De beide avonden in Oudenaarde (18 en 20 november) waren volledig uitverkocht. Zelden zat de Oudenaardse Walburgakerk zo vol. 

Dirigent Koenraad Verstichel kneedde de 4 koren tot één geheel terwijl de respectievelijke koordirigenten de voorbereiding per koor voor hun rekening namen. Als één ensemble, begeleid door de pianisten Jan Lust en Filip Herreman, brachten ze de uitvoering tot een schitterend einde. 

Als voorprogramma werden de muziekliefhebbers vergast op een pianoconcert van Rachmaninov, uitgevoerd door Gwendolyn Vankeirsbilck en Jan Lust. 

Terwijl de gewelven dreunden onder het applaus van het tot tranen toe bewogen publiek beseften de deelnemers dat ze werden beloond met een staande ovatie. 

Wie er niet bij was is er aan voor de moeite. Een derde uitvoering bleek niet evident, terwijl de interesse groot was. Evenementen als deze vragen een enorme voorbereiding. Nochtans had dit ook voor muziekstad Zottegem een uitgelezen kans geweest. Misschien een volgende keer? Anders kan u het komende weekend het Crescendo koor komen toejuichen op het gemeentehuis van Zottegem,  waar ze worden verwacht voor hun vijftigjarige jubileum. 

Alvast een dikke proficiat van ‘Sjarel Klak’ .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s