Molenbeek: extreem betogen tegen extremisme? Denk twee keer na!

Wanneer organisaties denken om gewelddadig te kunnen betogen in Molenbeek denken ze beter twee keer na.

Molenbeek centrum (als locatie) is een rattenval met 1 brug over het kanaal en 1 afgesloten weg richting hinterland. Al vele jaren is de doorgang door het centrum van Molenbeek onmogelijk waardoor ik er niet meer naar de Aldi kan alvorens naar het Pajottenland te rijden. Het is vandaag een dorp binnen de hoofdstedelijke regio waar je niet meer komt als je er niks te zoeken hebt.

Het dorpje aan de beek doorheen het moeras is niet meer die vruchtbare plek waar de watermolens van land- en tuinbouwers draaiden. Molenbeek is nu al een symbool in de mythologie van de 21ste eeuw,… een verhaal dat eerder aan de windmolens van Cervantes (Don Quichote) doet denken.

Als de ‘kinderen’  (sic BdW / hooligans) , denken daar hun versie van de kristalnacht te kunnen organiseren zullen ze merken dat ze geen maat zijn voor stadsbendes die een massale aanhang hebben en het kat-en-muis spel beheersen. Ik vermoed dat ze zullen terecht komen in een veldslag die de verstomde Everaerd ’t Serclaes de laatste adem zal benemen.

Zoals clubhooligans hun onderlinge strijd tijdelijk aan de kant schuiven,  zo zullen ook de Brusselse stadsbendes dat doen. Het is een dodelijke cocktail waar geen ordehandhaving mogelijk zal zijn.

In elk geval zal dit handelen ook (en vooral) onschuldige slachtoffers maken en radicaliseren wie dat nog niet was.

Wat doe jij?
Burgers,  ongeacht levensovertuiging, huids- of politieke kleur, die niet in ‘kuddes’ denken komen aan de rand van de maatschappij te staan wanneer de verdwazing het middenveld vormt. Ze bekijken met afschuw de gedeeltelijke ontsporing van meerdere generaties die nog moeten leren dat veiligheid en vrijheid werkwoorden zijn die niet alleen tijdig moeten afgedwongen worden, bewaakt worden, maar ook gekoesterd worden door hen die het dierbaar blijft. 

Ik stel me daarom zichtbaar op aan de rand van het slagveld en vervul me met afschuw zonder het hoofd af te wenden. Je zal me niet (zoals velen) horen schreeuwen dat de angst niet reëel is want we staan met weinigen op de baricades tussen waanzin en leven.

Brussel zit met een probleem en het Vlaamse voorstel om politiediensten en stadsdiensten te laten samensmelten tot een sterk geheel wordt op gehoon onthaald,  omdat het Vlaams is? Neen,…  omdat het efficiënt is,…  en omdat het kostenbesparend is,…  rationeel,…  wars van denken in baronieën en enclaves,…  dus a-Brussels.

Brussel,…  zoveel potentieel,…  zoveel weerstand tegen verandering.

Wachten tot de bom barst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s