50 jaar Crescendo, het koor van Zottegem.

Het Zottegemse koor Crescendo, dat zich al meerdere keren in eerste divisie kon bevestigen, gaf afgelopen zaterdag een opgemerkt gouden jubileumconcert.

In de dekenale kerk van Zottegem moesten extra stoelen worden bijgezet om de honderden bezoekers een plaats te gunnen. Afgeladen vol begon het concert met een koor op volle getalsterkte dat werd aangevuld met gelauwerde solisten: zangpedagoge Klaartje Pannier, docente Sofie Thoen, master Els Wollaert, oratoriaspecialist Philip Defrancq,  polyfoniespecialist Paul De Loore, orgelvirtuoos en lid van meerdere koren Jan Van den Steen.

Deze bezetting werd ondersteund door het beroemde, met radiozender Klara verbonden ensemble, Oltremontano van de gekende docent Wim Becu, die al meer dan 170 cd’s op zijn conto heeft. Zijn ensemble maakt enkel gebruik van historische blaasinstrumenten. Het pijporgel werd beroerd door de internationaal meervuldig bekroonde Bart Rodyns.

De barokke muziek van Heinrich Schütz werd dankzij deze samenwerking zo authentiek mogelijk benaderd onder de noemer “Musikalische Exequien”. Tijdens het hoogtepunt van de avond versmolten koor, solisten en muzikanten samen tot een crescendo dat door het uitgelaten publiek werd beloond met een niet aflatende ovatie, die uiteindelijk iedereen op de been kreeg toen de vaste dirigente op het podium kwam. Hedwig Vandaele moest wegens dwingende gezondheidsreden de eer laten aan collega dirigente en docente Marleen Bijl.

Het fantastische moment werd afgesloten met een receptie waarna de café’s van Zottegem volstroomden met de enthousiaste muziekliefhebbers. Crescendo onderstreept hiermee de titels die Zottegem verdient: “Muziekstad van Vlaanderen” en “Stad van de ambiance”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s